Online event in samenwerking
met VNG Connect

Beweging in Kwetsbaarheid

Onlangs heeft AVEQ in samenwerking met VNG Connect een online evenement georganiseerd. VNG Connect is het congresbureau binnen de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De VNG is de organisatie die alle gemeenten in Nederland en de overzeese gebieden verbindt. Zij hebben als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen.

“AVEQ heeft de techniek in huis en kan het indien gewenst op locatie faciliteren. Daarnaast beschikken ze over een uniek platform speciaal voor online evenementen.”

Roger Corssmit
Projectleider Congressen

De keuze voor AVEQ

Roger Corssmit, Projectleider Congressen VNG Connect vertelt over de samenwerking: “In het verleden hebben mijn collega’s al succesvol samengewerkt met AVEQ. Het is een organisatie met kennis van offline en online events. Zij hebben zelf ook de techniek in huis en kunnen het indien gewenst op locatie faciliteren. Daarnaast beschikken ze over een uniek platform speciaal voor online evenementen. Dat maakte het voor ons een logische keuze.

Stadhuis van Zaandam

In eerste instantie zou het evenement plaatsvinden in het stadhuis van Zaandam. De techniek en technische support wordt dan op locatie geregeld. Dat geeft enorm veel rust en vertrouwen. Helaas is dat door de maatregelen niet mogelijk geweest en zijn we met een alternatief aan de slag gegaan.

Event vanuit huis

Het plenaire gedeelte heeft plaatsgevonden in de Fokker Terminal, in de speciaal ingerichte ‘motorruimte’ studio. De interactieve sessies zijn met de sprekers online vanuit huis georganiseerd. Dit vraagt de nodige voorbereiding van de sprekers. Niet alleen voor de presentatie en de kennis van het programma zelf, maar ook het verzorgen van de techniek. Denk aan een snelle internetverbinding, een rustige achtergrond en uitstekende beeld- en geluidsweergave tijdens de presentatie.

Online helpdesk

Ondanks alle goede voorbereidingen blijft een digitaal event afhankelijk van techniek. Dat blijft spannend. Mocht er iets gebeuren, dan hebben wij niet de technische kennis in huis om het snel op te lossen. Des te fijner is het om een partij als AVEQ achter de hand te hebben. Dat geeft rust en vertrouwen. Hierdoor konden wij ons volledig focussen op de kwaliteit van het event. 

“Met name de communicatie, het meedenken en de flexibiliteit zorgt ervoor dat ik de volgende keer weer voor AVEQ als partner zou kiezen.”

Geslaagd evenement

De organisatie als geheel is met een 7,5 beoordeeld door onze sprekers en deelnemers. Zelf geef ik een dikke 8,5 voor de samenwerking. Met name de communicatie, het meedenken en de flexibiliteit zorgt ervoor dat ik de volgende keer weer voor AVEQ als partner zou kiezen. Ook onze opdrachtgevers waren uiteindelijk zeer tevreden. Al met al een zeer geslaagd evenement. In de toekomst zie ik het alleen maar beter worden. Ik zou het ook zeker bij vrienden en familie aanbevelen”, aldus een tevreden Roger.

Ideeën delen

Heb je ideeën voor jouw event, congres, beurs, vergaderzaal of webcast...of juist niet? We denken graag met je mee. Leuk juist, het geeft ons energie.

Ja, dat wil ik