North Seas Energy Cooperation conferentie

Een high level event voor 150 personen inclusief 9 Europese ministers en onze Koning. In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verzorgden wij de Audiovisuele- en lichttechniek  voor de ministeriele conferentie NSEC, North Seas Energy Cooperation, in de Fokker Terminal.

Uitdaging

De uitdaging voor dit event was de zeer korte productietijd, nadat het event bijna volledig voorbereid was werd 3 weken voor het event het plan volledig gewijzigd en hebben we deze conceptaanpassing vertaald in een nieuw audiovisueel- en licht technisch plan. Bijkomstigheid was dat het event in de drukste eventweken van het jaar viel, waardoor dit een aardige uitdaging was… maar uitdagingen gaan wij natuurlijk niet uit de weg! Binnen AVEQ werkten o.a. Robbert Pakkert projectmanager, Teun van Rutte technische voorbereiding, Martin Pronk teamleider logistiek en Jeroen Righarts crewplanning, nauw samen in de voorbereiding van het event. Tijdens het event werd dit team uitgebreid met een crew van 12 technische collega’s voor een vlekkeloze uitvoering van deze mooie productie.

3D Visualisatie

Doordat wij in Vectorworks zeer realistisch kunnen visualiseren, konden we samen met de opdrachtgever en de locatie de look & feel van de verschillende opstellingen aanpassen op ieders wensen. Hierdoor konden we snel met alle betrokkenen schakelen en aanpassingen doorvoeren.  

Lopen door de zee

De hangaar van de Fokker Terminal werd voor dit event in twee gebieden verdeeld, een ontvangstgedeelte en de plenaire setting. Om het publiek van het ontvangstgedeelte in de sfeer van het thema naar de plenaire zaal te laten lopen, werd een tunnel bedacht waarin we met lichteffecten en geluiden van de zee en meeuwen de beleving hebben gecreëerd alsof men door de zee heen liep. Dit was een groot succes gezien de reacties van het publiek en de vele foto’s die er gemaakt werden in de tunnel.

Lees het artikel dat Event Inspiration publiceerde over deze “majestueuze samenwerking in ultra korte productie tijd”.

LEES HIER

“De techniek was erg goed; we konden heel snel met ze schakelen. Zelfs tijdens het plenaire programma konden nog snel slides worden aangepast, omdat een buitenlandse delegatie iets wilde toevoegen”

Liesbeth Laarhoven – Adviseur evenementen – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ideeën delen

Heb je ideeën voor jouw event, congres, beurs, vergaderzaal of webcast...of juist niet? We denken graag met je mee. Leuk juist, het geeft ons energie.

Ja, dat wil ik